Categories
Agenda Nits de Cinema Oriental Vic

Nits de cinema oriental 9a edició – Vic

Del dijous 12 al dissabte 21 de Juliol, de la mà de l’associació de les nits de cinema oriental, es presenta un atapeït programa del festival que un any més omplirà a Vic de bon cinema, gastronomia i cultures asiàtiques.

Propostes d’estiu per tots els gustos en un festival consolidat com un referent important del cinema asiàtic al nostre país. Una bona raó per visitar Vic!

Vols conéixer el programa? continueu llegint…

.

9ª edició
Del 12 al 21 de juliol de 2012
Vic

En Siu Lung és el drac de les Nits i, el 2012 és l’any del drac dins l’horoscop xinès, per això el país convidat serà Hong Kong i la imatge del festival estarà representada per un drac, símbol de l’èxit i el poder. Un any més el dibuix és obra de l’artista Xevidom.

Els savis orientals diuen que és un any molt bo per tenir fills. Diu un proverbi xinès 望子成龍, que, “desitjo que el teu fill es converteixi en un drac”.
I és l’any del 9, el número de la sort xinès i que es relaciona directament amb els dracs. I també és la 9ª edició del Festival. Sembla que astres, dracs i cinema s’han posat d’acord.

La nit inaugural, dijous 12 de juliol, estarà dedicada amb un sopar tradicional cantonès i la projecció de diversos films.

Infernal Affairs, pel·licula de Hong KongLa indústria cinematogràfica de Hong Kong és una de les més importants de tot Àsia. En aquesta retrospectiva ens centrarem en la funció de “personatge principal” que HK desenvolupa en moltes pel·lícules. La retrospectiva de pel·lícules proposa un viatge amb diferents mirades sobre la ciutat, convertida en més que una localització.

“Hong Kong Meeting Point” amb els films:
HARD BOILED (John Woo, 1992),
CHUNGKING EXPRESS (Wong Kar-Wai, 1994),
RUNNING OUT OF TIME (Johnnie To, 1999),
INFERNAL AFFAIRS (Andrew Lau i Alan Mak, 2002),
ONE NITE IN MONGKOK (Derek Yee, 2004),
NEW POLICE STORY (Benny Chan, 2004)
SPARROW (Johnnie To, 2008).

.

Com ja és tradicional hi haurà els sopars temàtics a preus populars, exhibicions de taekwondo o taitxitxuank, tallers de dansa Bollywood i Henna, o un nou espectacle de dansa, IndiaVisió. 

Pel que fa als espais segueix la política de deslocalització que sempre ha donat bons resultats i fa a la ciutat una mica més participativa. A l’edifici El Sucre hi haurà la inauguració i per les projeccions tindrem l’ ETC del Remei, la bassa dels Hermanos, el pati de la biblioteca Triadú i la Plaça Osona.

Pels aficionats a Ja direm que dins el programa tenim tres produccions nipones:

L’ anime està representat amb Buda, el gran viaje, la primera part d’una trilogia basada en l’obra creada per Osamu Tezuka.

Pel que fa a imatge real, Time Traveller, l’adaptació basada en una novel·la, que també es pot trobar en castellà tan el manga com l’ anime sota el títol ‘La noia que saltava a través del temps’.

Per qui tingui gustos més extrems Rape Zombie és la seva pel·lícula per una nit golfa i freak..

.

Buda
Divendres 20 de juliol, a les 17:00h, espai ETC
Direcció: Kozo Morishita
Guió: Reiko Yoshida
Any: 2011
Durada: 122 min
Distribuiïdora: Mediatres Estudio
Pre-estrena a les Nits ja que surt en DVD i Blu-Ray a partir del 25 de juliol

A l’antiga Índia la vida transcorre entre la sequera, la fam, la guerra constant i les injustícies de l’estricte sistema de castes. Les històries creuades de moltes ànimes desgraciades es reuneixen pel naixement del jove príncep Siddhartha, que empren un viatge espiritual per convertir-se en buda, “l’il·luminat”.

Basada en una obra mestra d’un dels pares del Manga, Osamu Tezuka, BUDA és una adaptació on conviuen l’exotisme, l’aventura i la reflexió per explicar una història eterna que ha captivat a diferents generacions. Morishita i el seu equip han dedicat deu anys a la realització d’aquesta pel·lícula, primera part d’una acurada trilogia.

Time Traveller
Divendres 20 de juliol, a les 19:00h, espai ETC
Direcció: Masaaki Taniguchi
Intèrprets: Risa Naka, Akiyoshi Nakao, Narumi Yasuda, Masanobu Katsumura Any: 2010
Durada: 122 min.
Contacte: Stylejam

Una professora de farmàcia cau en coma després d’un accident de cotxe. La seva filla, la jove Akari, decideix provar sort amb un dels experiments de la seva mare i viatjar en el temps per entregar un missatge a Kazuo, el seu xicot en aquell moment a la universitat.

Nova adaptació, i en imatge real, de la novel·la escrita al 1967 per Tsuitsui Yasukata que ha viscut versions televisives, un anime excepcional, etc. En aquesta ocasió, el debutant Massaki Taniguchi es centra en un sol viatge a l’any 1974 i la relació que Akari comença amb un friqui fanàtic de les pel•lis de ciència-ficció, i ho fa conservant el deliciós esperit camp de l’original literari.

 

Rape Zombie

   Divendres 13 de juliol, 24:00h, pati interior Biblioteca Triadú

Direcció: Naoyuki Tomomatsu
Intèrprets: Yui Aikawa, Kazuyoshi Akishima, Asami, Norman England, Hiroshi Fujita
Any: 2012
Durada: 73 min.
Contacte: Happinet

Del director d’EROTIBOT i VAMPIRE GIRL VS FRANKENSTEIN GIRL (projectades en anteriors edicions de les Nits), arriba la cinta japonesa de zombis postapocalíptics definitiva. Després d’un atac nuclear els cadàvers tornen de les seves tombes, afamats de carn humana. Un grup de noies armades i perilloses s’enfrontarà a l’horda caníbal, utilitzant el sexe per sotmetre als ressucitats.

RAPE ZOMBIE és la pel·lícula ideal per passar una matinada abundant en desmembraments, acció dement i sexe saborós. I tot gràcies als efectes especials de Yoshihiro Nishimura (HORNY HOUSE OF HORRORS) i a la interpretació de l’estrella del cinema trash i el porno Asami (SUKEBAN BOY).

.

A més destacar un interessant pel·lícula coreana, Gürum Pang, la sessió de infantil recomenada a nens i nenes de 3 a 10 anys, amb una deliciosa animació de fantasia feta amb tècniques tradicionals i 3D.

Sessions, dimecres 15 i diumenge 18 a les 12:00h, espai ETC.

Un matí molt plujós, dos nens molt curiosos troben un trosset de núvol enganxat a una branca. El porten a la seva mare i ella el posa al forn. Quan s’escalfa es converteix en pa de núvol. Els nens se’l mengen i comencen a flotar.

 

Us emplacem a l’enllaç oficial si voleu conèixer tota la programacióles pel·lícules (fitxes)

I a gaudir dels Tràilers de la 9a edició del Festival, amb imatges d’algunes pel·lícules de les seccions oficial, especials i retrospectiva:

Emocions

Acció

 

Compte enrere cap a les Nits Orientals de Vic!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *