Categories
Agenda Notícies

25 desembre, nit de Porco Rosso

Les pel·lícules Ghibli continuen fent-se un lloc a la programació de televisió. Diumenge 25 de desembre a les 22:20 al canal 3XL s’emetrà Porco Rosso, dirigida el 1992 pel mestre Hayao Miyazaki i que va suposar el descobriment del director a festivals d’Europa.

La nit de Nadal s’estrena torna un clàssic de l’animació a la televisió catalana (es va emetre a la dècada dels 90), una aventura fantàstica marca Ghibli que mostra la passió de Miyazaki pels avions.
Una nit especial per redescobrir el mestre i gaudir d’un film exquisit del cinema japonès.


Porco Rosso és obra de Hayao Miyazaki, director de filmografia tan destacada com Nausicaä de la vall del vent, El castell en el cel, El meu veí Totoro, Kiki, l’aprenent de bruixa, Princesa Mononoke, El viatge de Chihiro, El castell ambulant o Ponyo al penya-segat.

Porco Rosso
Kurenai no buta
Direcció i guió: Hayao Miyazaki, basat en el seu còmic
Any: 1992
Durada: 89 minuts
Música: Joe Hisaishi
Producció: Tokuma Shote Publishing, Japan Airlines i Nippon TV

Marco Porcellino, més conegut com Porco Rosso, és un heroi solitari que sobrevola el Mar Adriàtic, entre Itàlia i els Balcans, combatent contra els pirates de l’aire.

Ex-combatent de la Primera Guerra Mundial convertit en un porc per una estranya maledicció; en Porco és un pilot decepcionat amb la humanitat fins que coneix a la Fio i descobreix que encara queden persones bones… serà a temps en Porco de tornar a ser l’home que era?

Fa uns anys va ser doblada en català, emesa a TVC durant els anys 90 i distribuida en video per Manga Films.
El 2007 es va poder veure en una sessió de les Nits de Cinema Oriental de Vic.

Des d’agost de 2010, hi ha el DVD en una edició caixa metàl·lica (1 disc) amb àudio en català, euskera, castellà i japonès 2.0, subtítols en castellà; distribuïda per Aurum Producciones.

   I la següent serà…?

Propostes: Descobreix Ghibli 4.0

Video-reportatge 3XL, Heroïnes Ghibli:

 

“Kiki, l’aprenent de bruixa”

9 respostes a “25 desembre, nit de Porco Rosso”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *